HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Gezonde pastasalade met burrata en parmakruim

Geplaatst op 24/06/2024 door beaufood

Gezonde pastasalade met burrata en knapperig parmakruim! Dit gerecht is per-fect voor bij de paasbrunch. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar bij mij doen pastasalades het altijd goed op tafel. Bij volwassenen én kids. Ik vind ik het ook altijd zo gezellig staan, zo’n mooie grote schaal met pastasalade afgetopt met lekkere ingrediënten. Deze gezonde koude pastasalade brengen we op smaak met smaakvolle groene saus gemaakt van doperwten, spinazie en parmezaanse kaas. Om de pastasalade helemaal af te maken toppen we hem af met romige burrata, krokant kruim gemaakt van parmaham, geroosterde pijnboompitjes en lekker veel verse kruiden. Je kunt de pastasalade goed van te voren maken, zodat je hem voor het serveren alleen nog maar even hoeft op te maken!

Koude pastasalade gezond

Je kunt verschillende soorten pasta gebruiken voor deze koude pastasalade. Ik gebruik in dit recept groene glutenvrije erwten fusilli, maar kies vooral wat jij lekker vindt. Als je de salade (een dag) van tevoren maakt, raad ik je aan gewone pasta te gebruiken en geen erwten,- of linzenpasta. Na een nachtje koelkast wordt de structuur daarvan te droog. Neem dan bijvoorbeeld fusilli, penne, conchiglie (schelpjes) of rigatoni. Eet je liever vegetarisch? Vervang het parmakruim dan door gebakken vega spekjes of (mijn favoriet) knapperig gebakken eekhoorntjesbrood. Als je eekhoorntjesbrood krokant bakt krijgt het beetje een ‘spekkig’ smaakje. Geniet ervan!

Lees verder op www.beaufood.nl