HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Geplaatst op 28/06/2024 door beaufood

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn als ik niet iets lekkers mee zou nemen ;) Heel veel tijd om in de keuken te staan voor een lekkere borrelhap had ik echter niet en daarom bedacht ik spontaan deze Griekse borrelbroodjes. Héél easy peasy gemaakt van kant en klaar croissantdeeg en met maar een handjevol smaakmakers zoals zongedroogde tomaten, honing, feta, verse basilicum en olijven. Ze waren zooo lekker.. Waarom je écht croissantdeeg moet gebruiken voor deze lekkere borrelbroodjes vertel ik je hieronder!

Griekse borrelbroodjes maken 

In de supermarkt greep ik oorspronkelijk naar een rol kant en klaar bladerdeeg, maar ik bedacht me dat de borrelbroodjes misschien luchtiger zouden worden als ik croissantdeeg zou gebruiken. And they DID! Wauw, wat een heer-lijk luchtige borrelbroodjes krijg je van croissantdeeg. Nog een voordeel: ook koud blijven de broodjes lekker smeuïg. Ideaal ook voor een picknick. Voor dit recept gebruiken we twee rollen XXL croissantdeeg. Die leg je naast elkaar zodat je één grote lap hebt. Daarna beleggen we het deeg met fijngehakte zongedroogde tomaten, olijven, feta en verse basilicum. Verse oregano is ook heerlijk! Even oprollen, in plakjes snijden en klaar is kees. Om de rol in plakjes te snijden raad ik je aan om gebruik te maken van een stukje (keuken)touw. Hierdoor ‘snijd’ je het deeg heel makkelijk in mooie plakjes. Croissantdeeg plakt namelijk nogal dus als je een scherp mes zou gebruiken worden het misschien een beetje rommelige plakjes. Oh, en dan nog even over die lekkere vulling.. 

Lees verder op www.beaufood.nl