HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Hoeveel aanleg heb ik om sterk en gespierd te worden?

Geplaatst op 28/06/2024 door fitnl

Hoe belangrijk is je aanleg voor het opbouwen van spiermassa en spierkracht? Zijn er sporters die alleen maar naar een gewicht hoeven te kijken en al groeien?

Aanleg bepalen is lastig

Het is best lastig om vast te stellen hoeveel aanleg je hebt om gespierd te worden. Dit komt doordat lang niet iedereen over een lange periode consistent traint, eiwitrijk en gezond eet en een passende leefstijl hanteert om optimaal spiermassa en kracht mee op te bouwen. Je kunt ook moeilijk mensen met elkaar vergelijken; je zult geen twee personen vinden waarbij álle omstandigheden gelijk zijn.

De meeste krachtsporters volgen een standaard schema van het internet dat niet aansluit bij hun voorkeuren. Wil jij een passend schema voor optimaal resultaat? Start met FIT PRO: en ontvang een trainingsschema van ons team.

Onderzoek: low responders en high responders

Er is uiteraard onderzoek gedaan naar in hoeverre aanleg een rol speelt. Er zijn studies bekend waarbij sommige respondenten niet of nauwelijks progressie boekten – de zogenaamde low responders -, terwijl anderen veel harder vooruit gingen (high responders). Soms kan het verschil in spiermassa in twaalf weken wel oplopen tot drie kilo [3].

Lees verder op www.fit.nl