HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Romige aspergepasta

Geplaatst op 27/06/2024 door KokenmetKarin

Alweer asperges? Jazeker! Want het seizoen is al bijna weer voorbij, dus profiteer ervan zo lang het kan. Dit keer gaan ze in de pasta, in de verte geïnspireerd op pasta carbonara, maar dan vega. En dat kwam allemaal door een asperge-maaltijdbox.

Ik kreeg zomaar ineens een doos vol wit goud thuisbezorgd door HelloFresh. Uiteraard laat ik me als onafhankelijk journalist niet omkopen, maar toen de maaltijdboxgigant vroeg of ze me een aspergebox mochten sturen, zei ik geen nee. Ik ben dan wel apert tegenstander van pakjes en zakjes, dat geldt niet voor maaltijdboxen. Zo’n thuisbezorgde doos vol afgepaste, verse ingrediënten met een recept erbij is een stuk beter dan al dat knutselvoer vol zout, suiker en smaakversterkers waar je zelf nog kipfilet en een prei bij moet mikken. Intussen zijn ze er in alle soorten en maten, zie ook Ekomenu, de Krat, Marley Spoon en Crisp. Variërend van kleinschalig en bio tot gigantisch met grote buitenlandse investeerders. Zelfs supermarkten als AH zijn de boxformule succesvol gaan kopiëren. Maar HelloFresh is in Nederland marktleider, althans, nog wel. Bij BNR lees ik dat de firma het moeilijk heeft. Er zijn minder bestellers, waardoor de omzet terugloopt en de winst vorig jaar met maar liefst 50% is gedaald. Een geciteerde financieel analist geeft het bedrijf ‘nog 4 tot 5 jaar’. Ai.

Vooralsnog ontving ik precies rond etenstijd een enorme kartonnen doos gevuld met anderhalve kilo asperges, aardappels, zalm, spek, eieren, peterselie en kant-en-klare koelverse hollandaisesaus. Alleen geen recepten. Enfin, daar kwam ik uiteindelijk via wat zoeken op hun website gelukkig wel uit.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl