HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Fashion

Nieuwe hardloop schoenen kopen

Geplaatst op 31/07/2016 door eatrunlove


Wanneer beslis je om nieuwe hardloopschoenen te kopen? Doe jij dit na een aantal jaar, na een aantal kilometers of kijk je naar de slijtage aan de onderkant van je schoenen? Ik vind het zelf altijd lastig inschatten wanneer ik nieuwe schoenen zou moeten kopen, vaak heb ik ook een beetje moeite om afscheid te nemen van mijn vertrouwde schoenen. Clifton Bradeley, podotherapeut en teamlid van ASICS PRO, geeft advies.

"Er zijn drie hoofdvariabelen die bepalen hoe snel je schoenen slijten: het aantal kilometers dat je erop aflegt, je lichaamsgewicht en type voet. Maar ook de frequentie loopjes per week en de ondergrond spelen een rol."

Om het gebruik van je schoenen bij te houden is het slim ook een trainingslogboek bij te houden. Als je een sporthorloge gebruikt gebeurt dat natuurlijk automatisch; dan zie je hoeveel kilometers je loopt, hoe vaak en waar. Naast dat het inzicht geeft in de conditie van je schoenen, motiveert het ook om dit bij te houden.

Gemiddeld genomen wordt aangeraden om schoenen te vervangen als je rond de 800 à 1000 km op je schoenen hebt afgelegd. Maar hoe vaker je per week op dezelfde schoenen loopt, des te sneller ze aan vervanging toe zijn.

Lees verder op www.eatrunlove.nl