HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

Alcoholvrij bier: do or don't?

Geplaatst op 29/07/2017 door eatrunlove

Op de zonnige zomerdagen zitten we massaal op het terras. Heerlijk te genieten van de zon, vrienden en een alcoholische versnapering. Gezonde gewoontes worden vaak even opzij gezet, dat pakken we een dag later (of twee) wel weer op. Of we kiezen voor een 0% biertje, want dat is ook best gezond. Tot een jaar of vijf waren 0% biertjes helemaal niet hip om te drinken, maar er heeft een enorme omslag plaatsgevonden. Speciaal bier is weer hip en stoer en daarmee zijn de verschillende 0% biertjes ook weer hip. Ik merk dat levensgenieters die bij Salvedo Health Clinic langskomen, ook steeds vaker van het 0% biertje genieten. Zowel de standaard 0% biertjes, als degene met een extra fris of fruitig smaakje. En vooral die laatste drinken weg als limonade. Of is het eigenlijk ook gewoon limonade?

Wat is bier eigenlijk?

Bier wordt gemaakt van gemout graan (bijv. gerst), gist, water en hop (smaak). Met het gist worden de suikers omgezet in alcohol. So far so good. Het type bier hangt af van de combinatie van ingrediënten. De hoeveelheid hop, het type gist, het soort mout… Alles zorgt weer voor een andere biersmaak. Daarnaast kunnen er andere ingrediënten aan het bier worden toegevoegd. Denk aan kruiden (kruidnagel, koriander), vruchten (kers, kiwi) en extra suikers (kandijsuiker, stroop). Meestal worden de extra suikers omgezet in alcohol. Aan het einde van het proces heeft een gewoon biertje dus vaak alleen een alcoholpercentage als voedingswaarde. Logisch, alles is afkomstig van alcohol.

Lees verder op www.eatrunlove.nl