HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

Daarom heb je een brain freeze als je iets kouds drinkt

Geplaatst op 19/07/2017 door happyinshape

Dat nare gevoel in je hoofd wanneer je iets ijskouds drinkt of eet. Beter bekend als een ‘brain freeze’. Afgaande op de uitdrukking klinkt het alsof je hersenen even bevroren zijn, maar dat is natuurlijk niet zo (gelukkig maar). Wat er dan wel gebeurt?

Wie dacht dat een brain freeze een fabeltje is, heeft het mis. De hoofdpijn die je krijgt van het drinken van iets heel kouds, bestaat wel degelijk; het is zelfs officieel erkend als aandoening en is opgenomen door de International Classifications of Headache Disorders. Een brain freeze – ook wel ijshoofdpijn genoemd – ontstaat wanneer er iets kouds de achterkant van je gehemelte of neus aanraakt. Daardoor kunnen de zenuwuiteinden een signaal naar het brein sturen. Het gevolg? Aders en bloedvaten in de hersenen kunnen samentrekken waardoor jij achterblijft met een stekend gevoel. Enne, slecht nieuws voor mensen met migraine. Want heb je hier last van, dan heb je meer kans op brain freezes.

Lees verder op www.happyinshape.nl