HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Een kijkje in mijn keuken(kastjes)

Geplaatst op 23/07/2017 door eetpaleo

Afgelopen zondagavond had ik ineens een ingeving: ik ging mijn keukenkastjes opnieuw indelen. Dit soort momenten zijn over het algemeen erg zeldzaam dus ik besloot er maar meteen gebruik van te maken. Tweeënhalf uur later (inmiddels was het half 10..) was ik klaar en keek ik voldaan naar mijn nu zeer georganiseerde keukenkastjes. Toch best fijn.

Natuurlijk kwamen er ook 2 grote tassen vol met afval uit. Als Paleo foodie heb je nu eenmaal niet 3 broodmessen nodig, helemaal geen een zelfs, dus die konden weg. Net als raspen die niet meer scherp zijn, ingrediënten die over de datum waren en van die oude plastic snijplanken. Daarnaast gingen er heel veel oude plastic bakjes de deur uit.

Ook de grote kartonnen doos met voorraad die ergens anders stond kon leeg worden geruimd omdat er nu -eindelijk- plaats in de kastjes was om alles daadwerkelijk op te kunnen bergen. De ingrediënten die echt bijna over datum waren of waar ik maar heel weinig van had heb ik bij elkaar in de foodprocessor gegooid. 

Het ging om een rauwe cacao superfood mix (met maca en banaan), wat noten, gedroogd fruit en een restje extra vierge kokosolie. Uiteindelijk heb ik daar heerlijke chocolade-bananen-kokosbollen van gemaakt! Zo zijn ook die ingrediënten geen weggegooid geld geweest. Jammer genoeg heb ik het recept niet onthouden dus ik kan het niet plaatsen, maar ik zal proberen nog een keer zoiets te maken.

Lees verder op EetPaleo.nl!