HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

7 tips om je ogen te beschermen op het strand

Geplaatst op 19/07/2018 door happyinshape

Fijne dag op het strand voor de boeg? Wij geven je vandaag 7 tips om je ogen te beschermen, en ja die zijn heel belangrijk!

1. Knijp niet met je ogen in de zon Je denkt misschien dat je wel een dagje zonder je zonnebril op het strand kunt liggen, maar dat is helemaal niet zo goed. Je ogen blootstellen aan UV kan leiden tot serieuze schade. Bijvoorbeeld: je oogleden verbranden. Dat is niet permanent, maar ook zeker niet heel fijn.

2. Draag een zonnebril van kwaliteit Goedkope zonnebrillen blokkeren geen UVA en UVB stralen en dat heeft hetzelfde effect als geen zonnebril dragen. Je kunt een zonnebril altijd controleren aan het stickertje op de zijkant van de bril. Tip? Polaroid glazen zijn perfect! Die blokkeren 99 tot 100 procent van alle UVA en UVB stralen.

3. En draag die ook als het bewolkt is Als er een wolkje voor de zon komt betekent het niet dat je meteen je zonnebril af moet zetten. Draag ze nog even want de straling kan nog net zo sterk zijn.

4. Draag geen contactlenzen als je gaat zwemmen Dit spreekt misschien wel voor zich, maar zwemmen met je contactlenzen in is echt niet goed. Het kan leiden tot verschillende infecties. Even uitdoen dus..

lees verder:

https://happyinshape.nl