HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Bodytalk: Onzeker in de Zomer, mijn Tips!

Geplaatst op 15/07/2018 door optimavita

Het probleem

Ik ken héél veel mensen die het lastig vinden om in bikini te gaan, nooit een korte broek aantrekken of altijd shirtjes met mouwen aan doen. Ze zijn onzeker over hun niet zo platte buik, cellulitis (ik weet dat ‘cellulite’ de goede medische benaming is), striae en/of ‘lelijke’ armen. De zomer wordt hierdoor een stuk minder leuk, want je bent je constant bewust van wat jij niet durft en anderen wel.

Waar komt die onzekerheid vandaan?

Bedenk goed dat de oorzaak van deze onzekerheid eigenlijk niet ligt bij de putjes in je benen of de vetjes op je buik. Het nare gevoel zit in je hoofd! Er zijn namelijk zat mensen die meer putjes of een dikkere buik hebben dan jij en vrolijk hun bikini aantrekken. Ik ken mensen met overgewicht die niet onzeker zijn over hun lichaam en ik ken hele slanke mensen die voor geen goud een bikini aantrekken.

Begrijp me niet verkeerd, onzeker zijn we allemaal wel eens! Ik vind het dan ook niet negatief als je af en toe een beetje aan jezelf twijfelt. Het is echter vervelend als die onzekerheid je leven gaat beheersen. Dat is het gewoon niet waard! Zeker als het om een paar (of heleboel) putjes gaat ;).

Lees verder op www.Optimavita.nl