HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Spots

5 x culinaire tips voor een vakantie in Zuid Tirol

Geplaatst op 07/07/2019 door beaufood


Rode wijnkaas van blije koeien

In deze regio zijn ze gek op kaas. Heel. Veel. Kaas. Als kaaskop ben je hier dus helemaal op je plek. Ik proefde een goddelijke wijnkaas die wordt gemaakt door een jonge kaas in zijn geheel een paar weken onder te dompelen in een bad van rode wijn. De kaas kleurt niet roze, maar heeft wel een subtiel rode wijn smaakje. Note to self: dit MOET ik thuis proberen. Stilfser kaas is typisch voor de regio en wordt gemaakt van koemelk afkomstig van bergboerderijen in Zuid-Tirol. Ik bracht een bezoekje aan een melkboerderij en het was precies zoals ik vind dat een boerderij hoort te zijn. Veel ruimte, blije koeien, blije boer en blije Bo want: er lag een nestje babypoesjes in een knus hoekje met stro! De koeien hadden heel lief allemaal een naam en met lekker weer gaan ze met zijn allen naar buiten.

Dineren in familie restaurant Zum Löwen

Het restaurant Zum Löwen heeft een bijzonder verhaal. In de keuken vind je chef Anna Matscher, de enige vrouwelijke sterrenchef van Zuid Tirol. Van heel Italië heeft de regio Zuid-Tirol de meeste sterren ten opzichte van het aantal inwoners. In de bediening lopen haar man Alois en haar dochter Elisabeth. Ze zijn beide sommelier en hebben een grote liefde voor mooie wijnen. Deze familie gooide een paar jaar geleden gezamenlijk het roer om, om dit chique restaurant te openen. De ingrediënten die Anna gebruikt in de keuken komen van lokale boeren en producenten. Ik had het genoegen een cooking class te mogen bijwonen waarin we een of andere té lekkere variant maakte op pasta carbonara. Tagliatelle van witte asperge en gegrilde inktvis met spek en olijfolie espuma. Echt YUM. Ik ga binnenkort aan de slag met een Beaufood versie! Het diner was heerlijk, de wijnen waren top en daarom vind ik dit restaurant dan ook echt een aanrader.

Lees verder op www.beaufood.nl