HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Tech

Asociaal smartphonegedrag ouders vorm van verwaarlozing

Geplaatst op 31/07/2019 door love2bemama

We leven in een tijd waarin de smartphone veel gebruikt wordt. Om eerlijk te zijn vind ik het ideaal maar het is natuurlijk anders dan vroeger. Dat vroeger alles beter was, daar ben ik het dan weer niet mee eens. Ik omarm graag de moderne technologie. Het is alleen maar net hoe je er zelf mee omgaat…

Hoewel ouders regelmatig klagen over het telefoongebruik van hun kind(eren), blijkt dat ook 4 op de 10 kinderen zich ergeren aan het eindeloze telefoongebruik van hun ouders. Dit blijkt uit recent onderzoek dat Panelwizard heeft laten uitvoeren in opdracht van telecombedrijf Ben.

Lees ook: Gedragsproblemen bij kinderen link met smartphone-gebruik ouders

Pot verwijt de ketel

In het onderzoek werden kinderen gevraagd aan te geven hoe vaak hun ouders tijdens bepaalde gelegenheden op hun telefoon zitten en vice versa. Wat blijkt: ouders kijken minstens zo veel op hun smartphone maar keuren datzelfde gedrag vaker af bij hun kinderen. 7 op de 10 van de ouders vindt het vervelend als zijn of haar kind op de smartphone zit tijdens een gesprek of als ze samen ergens zijn.

Lees verder op www.love2bemama.com