HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Dit is de reden waarom je eigenlijk altijd basilicum in huis moet hebben

Geplaatst op 16/07/2019 door vivonline

Basilicum is vooral bekend in de Italiaanse keuken. Wie eet er immers niet regelmatig een lekker broodje of salade Caprese? Toch is dit groene plantje niet alleen geschikt om mee te kokkerellen. Een beetje doe-het-zelver maakt er binnen een handomdraai een masker van.

De naam basilicum is afgeleid van het Oudgriekse woord Basilcum, wat koning betekent. Het wordt dan ook ´koningskruid´genoemd. De roots van basilicum liggen in India, daar is het een heilig kruid dat aangeplant wordt bij tempels en gewijd is aan de Hindoegoden. De bewoners van India kozen dit kruid ook om de eed op te zweren bij de rechtbank. In de 12de eeuw kwam Basilicum naar Frankrijk.

Basilicum: goed voor de spijsvertering

Basilicum kan verlichting geven bij verkoudheid, hoesten, astma, verstopte bijholten, hoofdpijn, artritis, reumatiek en koorts. Ook is het erg goed voor de spijsvertering; het stimuleert bijna alle spijsverteringssappen en het verlicht krampen in de maag.

lees verder:

https://www.vivonline.nl