HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Kinderen stellen 100 vragen per dag aan hun moeder

Geplaatst op 07/07/2019 door love2bemama


Soms zelfs wel 200 (!!!) vragen!

Een op de drie kinderen stelt hun moeder minstens 100 vragen per dag. Met soms wel uitschieters naar 200 vragen op een dag. Dit blijkt uit onderzoek van het onderzoeksbureau Factsnapp* onder 400 Nederlandse moeders met kinderen t/m 17 jaar. Naast alledaagse vragen over wat en wanneer er gegeten wordt (70%) gaan de vragen ook over hoe iets werkt en het waarom van iets (55%). Ook gaan de vragen over nieuwe kleding of het kwijt zijn van kleding (33%). Dat laatste hebben mannen trouwens ook een handje van… Het onderzoek is uitgevoerd ter gelegenheid van de nieuwe campagne ‘Mama vragen’ van Kinderfonds MAMAS om aandacht te vragen voor lokale vrouwen in Zuid-Afrika die opstaan voor kinderen in ernstige armoede.

Directeur van het Kinderfonds MAMAS Joep Verboeket, zegt dat uit onderzoek blijkt dat 94% van de Nederlandse moeders het geven van een antwoord belangrijk vindt voor de ontwikkeling van hun kind. In Zuid-Afrika is dat niet vanzelfsprekend. Kinderfonds MAMAS ondersteunt ruim 2000 lokale vrouwen die dagelijks zorgen voor de allerarmste kinderen.

Top 6 meest gestelde vragen

Deze vragen krijgen de Nederlandse moeders het vaakst te horen:

  • Mama, wat eten we? (29%)
  • Mama, wat is …? (19%)
  • Mama, mag ik een snoepje? (13%)

Lees verder op www.love2bemama.com