HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Welke toeslagen kan ik krijgen als alleenstaande moeder?

Geplaatst op 24/07/2020 door love2bemama

Welke toeslagen kan ik krijgen als alleenstaande moeder? Een logische vraag waar wij het antwoord op geven. Het leven van een alleenstaande moeder draait vaak om het financiële plaatje. Niet zo gek, want vaste lasten, het onderhouden van je kinderen, eten, school en hobby’s kosten geld. En vaak is dit geld wat je net niet kan missen. Voor een alleenstaande moeder is het lastig om alles financieel voor elkaar te krijgen, zelfs al heeft ze een fulltime baan. Er zijn een x-aantal toeslagen waar je een beroep op kan doen voor als je jezelf afvraagt wat ik kan krijgen als alleenstaande moeder. 

Wat zijn toeslagen?

De toeslagen zijn er om je te tegemoet te komen in bepaalde kosten, zoals de huur, kinderopvang, zorg en het onderhoud van je thuiswonende kinderen. Als je onder een bepaalde inkomens-/ vermogensgrens zit dan heb je recht op toeslagen. Daarom is het belangrijk om eventuele wijzigingen altijd tijdig door te geven om te voorkomen dat je teveel moet terugbetalen. Waar je recht op hebt als alleenstaande moeder lees je in dit blog.

Lees verder op www.love2bemama.com