HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Zijn pannenkoeken gezond? + 7 heerlijke recepten

Geplaatst op 07/07/2020 door fitnl

Waarschijnlijk ben je net zoals ik dol op pannenkoeken. Dat is ook niet zo gek, want ze zijn ook erg lekker. Maar hoe gezond zijn pannenkoeken eigenlijk?

Waaruit bestaan pannenkoeken?

De pannenkoek werd al in de oudheid door de Romeinen gegeten en bestaat uit een combinatie van ei, melk, bloem en zout. Vaak gebruik je een pannenkoek in combinatie met poedersuiker of stroop. Ook kun je het hartig maken met kruiden, (plantaardige) kaas, vlees (spek) of een vleesvervanger.

In de supermarkt kun je een pannenkoekenmix los kopen en er (soja)melk en eieren aan toevoegen. Je kunt ze ook gemakkelijk vegan maken door de dierlijke producten weg te laten. Ook bestaat er een complete pannenkoekenmix. Hierbij hoef je het alleen met water te mengen. Verder bestaan er volkoren pannenkoeken en meergranen pannenkoeken. De volkoren variant bestaat uit havermeel en tarwemeel en de meergranen variant bevat met name tarwebloem.

Lees verder op www.fit.nl