HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Hoe goed helpt beweging bij stress en mentale klachten?

Geplaatst op 10/07/2021 door fitnl

Iedereen heeft wel eens in bepaalde mate last van stress. Dan kan het heerlijk zijn om je even flink in het zweet te werken, om je gedachten te verzetten. Maar ook een wandeling kan je stressgevoelens als sneeuw voor de zon doen verdwijnen, zeker wanneer de weergoden je goedgezind zijn. Dat beweging stress kan verhelpen en zelfs kan helpen bij angst en depressie is ook bewezen in onderzoek [1-3]. Waardoor komt dat nu eigenlijk? En hoe kun je dat het beste aanpakken?

Stress en mentale klachten

‘Stress’ is eigenlijk een beetje een vaag begrip. Volgens de Van Dale is stress ‘psychische spanning, druk, toestand waarin bepaalde afweermechanisme in werking komen’. De meeste mensen zullen stress vooral zien als ongezonde en oncomfortabele spanning. In onze huidige maatschappij ontkom je er bijna niet aan; met onze overvolle agenda’s en vele verplichtingen is er vaak genoeg om je druk over te maken. Stress is niet alleen slecht, maar kan ook positieve zijn, mits te veel veel en niet te lang. Legt psycholoog Thijs Launspach uit in de FIT.nl podcastaflevering.

Lees verder op www.fit.nl