HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Oeps: dit is waarom je beter niet met mondwater kunt spoelen na het tandenpoetsen

Geplaatst op 24/07/2021 door happyinshape

Fluoride

Tandarts Anna Peterson deed op TikTok de schokkende onthulling dat het niet goed is om met mondwater te spoelen na het poetsen van je tanden. Dit zorgt voor tandbederf, zo liet ze weten. De TikTok-video, die inmiddels 2,7 miljoen keer bekeken is, riep bij veel kijkers de nodige vragen op. Want uh, waarom is dat slecht? Het is toch juist een extra stap in je mondverzorging?

Naar aanleiding van alle vragen besloot Anna een tweede video op te nemen om het een en ander over mondwater uit te leggen. “In tandpasta zit zo’n 1450ppm (parts per million, red.) fluoride”, begint de tandarts. “Je mondwater bevat slechts 220 ppm fluoride. Dit is een veel lagere concentratie en het is niet genoeg om je tanden te beschermen tegen de suikers die je eet en drinkt.” Als je dus net je tanden hebt gepoetst en vervolgens spoelt met een wondwater, spoel je die hoge concentratie fluoride van de tandpasta weg. Er blijft alsnog fluoride over, maar dan wel in een veel lagere concentratie. Zonde, dus!

Lees verder op www.Happyinshape.nl