HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Welke geur past bij jouw humeur?

Geplaatst op 02/07/2021 door boostyourhealth

De juiste geur kan zo ontzettend belangrijk zijn voor je humeur. Ben je verdrietig of juist heel vrolijk, wellicht ben je moe en kan je wel wat meer energie gebruiken of zit je juist vol energie en wil je wat meer rust ervaren. Geuren en emoties zijn sterk met elkaar verbonden. Niet zo gek dus dat verschillende geuren allemaal een ander effect hebben op je humeur. Welke geur kan jij het beste kiezen en op welk moment zet je ze in? Ik vertel je erover in dit artikel.

Voor mij zijn geuren heel belangrijk. Zo kan herken ik mensen aan het parfum dat ze dragen of kan ik nostalgische gevoelens krijgen bij de geur van het avondeten dat ik bij mensen uit huis komt als ik tegen etenstijd met de hond wandel. Een geur kan je terugbrengen naar een plek of herinnering.Vanaf het moment dat we heel klein zijn leren we geuren te herkennen en koppelen we deze aan een emotie. Bijvoorbeeld rust, onrust of angst. Geuren kunnen je op een positieve manier beïnvloeden, maar waar kies je voor?

Lees verder op www.boostyourhealth.nl