HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Ananas van de barbecue met dulce de leche

Geplaatst op 02/07/2022 door beaufood

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je delen ;) Want dat was deze ananas van de barbecue absoluut. Door de schijven ananas te roosteren op de barbecue, krijgen ze súperveel smaak. De suikers erin gaan namelijk een beetje karamelliseren en dat proef je. Bovendien geeft de BBQ het fruit een rokerig smaakje, wat supergoed combineert met die zoete touch. Laat de ananas na het roosteren kort afkoelen en schep er dan een bolletje vanille-ijs op, top af met koekkruimels en giet er een beetje dulce de leche overheen. Een simpele en méér dan perfecte afsluiter van een avondje barbecueën!

Ananas (en ander fruit) van de barbecue

Ik ga er tóch nog even verder op in, dat fruit van de barbecue. Het is namelijk niet alleen ananas die je hier heerlijk op kunt klaarmaken. Ook perzik, nectarine en zelfs watermeloen zijn populaire keuzes. Net als bij de ananas, zorgt de hitte van de barbecue (die de fruitsuikers doet karamelliseren) hierbij voor de intense zoete smaak.

Lees verder op www.beaufood.nl