HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Asperge-plaattaart mimosa

Geplaatst op 02/07/2022 door KokenmetKarin

Had ik al eens verteld dat ik een huis heb in Normandië? Het was de bedoeling dat ik voortaan om en om hier en daar zou wonen. Dus niet alleen in de zomer een paar weken en met de kerst, nee, consequent heen en weer. Mijn beroep heeft als voordeel dat ik overal kan werken. Eten moet je toch dus recepten uittesten kan overal. Toch ben ik vaker in Amsterdam dan ik eigenlijk zou willen, en dan mis ik de dagelijks aanwaaiende kip Joséphine, en paard Cayenne en pony Canberra van buurman boer die in ons weiland staan. Ik vraag me af hoe het met mijn vers ingezaaide moestuin gaat, of de appelbomen nog in bloei staan en of de vinkjes, koolmeesjes, roodborstjes en puttertjes nog altijd af en aan vliegen bij mijn voederhuisje.

Alles in Frankrijk is leuker, en nog lekkerder ook. Normandië is bovendien de streek van room en boter, en laat ik daar nou net dol op zijn. Ik ben vooral verslingerd aan crème fraîche, die is hier hemels, dik en vol.

De beroemdste komt uit eigen streek, al blijkt Isigny toch nog 260 kilometer verderop. Tja, Normandië is groter dan je denkt. In Nederland ook te vinden bij de betere delicatessenwinkel en zelfs bij mijn Amsterdamse groenteboer. En anders heeft Albert Heijn ook hele lekkere Franse crème fraîche, maar dan uit Bretagne, van Le Gall.

Is alles in Frankrijk beter? Nee natuurlijk.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl