HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Bloemkoolsteak

Geplaatst op 03/07/2022 door KokenmetKarin

Bloemkoolbiefstuk, wat is dat nou weer voor gekkigheid? Toegegeven, die naam slaat nergens op, maar lekker is het wel, zo’n dikke plak geroosterde bloemkool uit de oven met romige wittebonenpuree en warme tomaten-olijvensalsa. Zo deftig at u bloemkool nog nooit.

Carpaccio van ananas, tarte tatin van wortel, een schuimig soepje ‘cappuccino van paprika’ noemen: koks en receptenschrijvers – ikzelf incluis – zijn dol op het verzinnen van gerechtnamen die in feite niks te maken hebben met het origineel. Carpaccio is heel dun gesneden rauw rundvlees, tarte tatin is een omgekeerde appeltaart en cappuccino is koffie met opgeschuimde melk. Daar zijn sowieso al genoeg haken en ogen aan trouwens. Meneer Cipriani deed beslist geen parmezaan of rucola over zijn vleescreatie in Venetië, hooguit een dunne soort mayonaise, een echte tarte tatin is nimmer met bladerdeeg, want vet op vet, en op een kopje schuimige cappuccino hoort geen vleugje cacao of kaneel.
Is dat erg? Tja, wat vinden ze in Honolulu van de tosti Hawaï?

De levensmiddelenindustrie heeft er ook een handje van, met hun ‘Thaise kip Siam’ en ‘Griekse köfta’ waar ze in respectievelijk Thailand en Griekenland nog nooit van gehoord hebben. Pakjesmarketeers zijn sowieso dol op benamingen als ‘Mexicaanse roerbakschotel’ en ‘Provençaalse groentesoep’. Pure verzinsels waar geen snippertje authenticiteit aan te pas komt, maar het zorgt wel voor een stukje herkenbaarheid naar de consument toe. Zie ook: Chicken Tonight Hawaï.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl