HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Curry bloemkool steak van de barbecue

Geplaatst op 01/07/2022 door beaufood

Vegetarisch barbecueën is écht niet moeilijk. Serieus, ik kan dit niet vaak genoeg zeggen. Nog steeds denken veel mensen dat de BBQ gelijkstaat aan stokjes saté, zompige hamburgers en kilo’s spareribs (inclusief marinade everywhere). Maar het is 2022 – álles kan op de barbecue. Aardappel, groente, fruit. Alles. Juist als je een beter verder denkt dan de bekende weg, is barbecueën heel verrassend. De afgelopen weken heb ik me weer helemaal uitgeleefd in de buitenkeuken (lees: het hoekje tuin waar de BBQ staat). Ik maakte onder andere deze bloemkool steaks op de barbecue! Simpel als wat: een bloemkool in plakken snijden, insmeren met een lekker sausje (ik maakte een mix van pittige rode currypasta en zoete ahornsiroop) en aan beide kanten een paar minuten roosteren op de barbecue. Oh en deze steaks zijn zelfs vegan!

Bloemkool steaks van de barbecue

Ehm Bo, steaks? Jazeker! Oké, toegegeven: het is een beetje een trend om alles wat los en vast zit te bestempelen als ‘steak’. Maar ik vind het in dit geval ook gewoon echt passend. Het zijn dikke plakken, je bakt ze aan beide kanten een beetje bruin, aan de binnenkant worden ze een beetje zacht, ze zijn helemaal barbecue-proof en ze smaken tot slot ook nog eens lekker rokerig. 

Lees verder op www.beaufood.nl