HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Groene rijst uit de oven

Geplaatst op 04/07/2022 door KokenmetKarin

Toeval of niet, maar net nu ik in een groene periode zit, is dit een mooi toepasselijk recept van groene rijst uit de oven. Uit de oven? Jazeker! Een lekker vegetarisch eenovenschaalgerecht met prei, doperwten, veel koriander en een meegebakken eitje, plus niet te vergeten pindasaus.

Een typisch geval van veni, vidi, vici. Rukmini Iyer kwam met haar oersimpele bakplaatkookboeken en heel Nederland viel er massaal voor. De foodstyliste met Indiase roots uit Londen gooit werkelijk álles in de oven. Bij voorkeur op een bakplaat, maar dat mag net zo goed een ovenschaal, braadslee, stoofpan of taartvorm zijn. Ze publiceerde al een snel, een groen, een werelds en een zoet bakplaatboek, en maakte zelfs een uitstapje naar de barbecue (en bij regen kon alles alsnog in de oven). Intussen verscheen boek nummer zes, De makkelijke bakplaat. Alsof haar recepten kennelijk toch nóg eenvoudiger konden?

Nu ben ik zelf toevallig ook groot voorstander van de oven én van makkelijk, maar zelfs ik steek nog dingen op van mijn collega. Zoals dat je rijst kunt bereiden in de oven, wat een geweldige vondst! Alleen vind ik het altijd lastig om andermans recepten keurig te volgen. Ik probeer het heus braaf, maar al snel slaat toch de eigenwijzigheid toe. Volgens mij een universele kookboekenschrijversonhebbelijkheid.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl