HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Prei van de barbecue met feta en eidooier

Geplaatst op 03/07/2022 door beaufood

Jazeker: nóg een barbecuerecept! Ik knal nog even door met de gerechten van de BBQ want nou ja, hij staat nu toch aan ;) En dit recept voor prei van de barbecue is ook weer een absolute topper hoor. Een recept kan ik het eigenlijk niet eens noemen want je hebt er letterlijk één ingrediënt voor nodig. Mag jij raden welke. Maar geloof me maar als ik zeg dat het echt ongelooflijk lekker is om een prei te roosteren op de barbecue. Daarna is ‘ie helemaal zwartgeblakerd, maar als je ‘m dan opensnijdt, is de binnenkant heerlijk zacht, zoet en fantastisch. Een mooi bijgerechtje waar je totaal geen omkijken naar hebt. Tenzij je er – net als ik – een topping bij maakt. Voordat ik die topping de hemel in ga prei-zen vind ik het belangrijk om te vermelden dat je dit gerecht ook absoluut zonder opsmuk kan eten. Het is geweldig in al z’n eenvoud. Dus óók als je alleen nog een zielig preitje in je groentela hebt liggen, komt het he-le-maal goed. Let’s go!

(Pr)eitje d’r bij

Ja, die topping dus. Die is geïnspireerd op een gerecht dat ik ooit at in een restaurant. De chef combineerde prei met een eidooier, gehakte cashewnootjes, een beetje grove mosterd en lekker zoute feta. Als je dit ooit ergens op de kaart ziet staan: bestellen! Vooral de eidooier maakte het gerecht restaurantwaardig. 

Lees verder op www.beaufood.nl