HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Thaise shakshuka

Geplaatst op 01/07/2022 door KokenmetKarin

Frans drama in drie bedrijven. Eerst ging Claudette hemelen, toen legde Marie-Antoinette – nomen est omen – het loodje. Joséphine hield als laatste nog lang stand, maar dat was buiten het noodlot gerekend, in de vorm van een hongerige vos. Tot mijn grote verdriet is het tijdperk van mijn Franse aanloopkippen nu echt voorbij.

Buurman boer was de officiële eigenaar, maar die keek nauwelijks naar ze om. Het was de buurvrouw van de andere kant die me het treurige nieuws kwam vertellen. Ook zij had een zwak gekregen voor Joséphine. Bij haar dagelijkse checkrondje om ons huis tijdens onze afwezigheid nam ze altijd wat oud brood of een handje maiskorrels voor haar mee. En dat terwijl ze acht kippen van zichzelf heeft, keurig omheind in eigen tuin, maar die hebben geen namen, alleen ‘les filles’. Die produceren meer eieren dan de buurvrouw kan verstouwen, dus ik krijg vaak een doosje toegestopt.


Van Joséphine heb ik nooit een ei gezien, maar dat vond ik niet erg. Daar stond genoeg tegenover. ‘Er als de kippen bij zijn’ was een spreekwoord dat ze met verve wist te demonstreren. Ik hoefde maar bollen te planten of mijn moestuintje om te spitten, of ze stond al naast me. Waar de uitdrukking ‘’kippig’ vandaan komt is dan weer een raadsel, want met haar speurende blik pikte ze feilloos het allerkleinste wriemelende wurmpje uit de grond. 

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl