HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Zoete aardappels van de barbecue met honing en chili

Geplaatst op 03/07/2022 door beaufood

Weet je wat gek is? Er staan bizar weinig barbecuerecepten op Beaufood, terwijl ik groot fan ben van barbecueën. En Mike met mij: zelfs in de winter steken we ‘m aan, want eten van de bbq smaakt gewoon altijd ontzettend goed. Dus ik dacht: laat ik een paar van mijn lievelingsrecepten, waarmee ik keer op keer succes boek bij vrienden en familie, uitschrijven voor jullie. Neem bijvoorbeeld deze zoete aardappels van de barbecue: die zijn goed naast een stukje vlees of vis (ook van de bbq natuurlijk hè), maar staan voor de vega’s ook met recht in the center of attention. Ik smeerde de aardappels in met chili en honing, waardoor de zoete smaak echt explosief was. Bovendien vormde dat laagje tijdens het roosteren een lekker gekarameliseerd randje. In één woord: amazing.

Zoete aardappel van de barbecue

Oh, trouwens: dit zijn zeker niet die klassieke aardappeltjes die je inpakt met aluminiumfolie en tussen de kolen propt. Ook lekker, maar dit recept is net wat specialer. Deze zoete aardappelen snijd je namelijk doormidden en rooster je óp de barbecue. Daardoor zijn ze een stuk sneller klaar. (Oftewel: je kan snel weer plek maken voor andere hapjes op de barbecue.) Dat + zoete aardappelen zijn stiekem gewoon véél lekkerder en een tikkie gezonder. 

Lees verder op www.beaufood.nl