HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Aspergesoep met zoete aardappel

Geplaatst op 03/07/2023 door KokenmetKarin

Asperges die er niet mooi genoeg uitzien voor de hoofdrol (met hollandaisesaus bijvoorbeeld) zijn perfect voor in de soep. Aspergesoep gewoontjes? Welnee, niet als je er eens zoete aardappel bij doet.

Hoezee, de asperges zijn er weer. Zelf ben ik dol op dat witte goud. Zo ging ik laatst met een vriendin uit eten en nadat we de menukaart uitgebreid hadden bestudeerd, kozen we unaniem voor de dagspecialiteit: Hollandse asperges met een mootje op de huid gebakken heilbot, plus luchtige puree van knolselderij en ook nog gebakken gamba’s en een béarnaisesaus. Dat klonk veelbelovend. Als voorafje zat ik nog even te dubben over aspergesoep, maar nee, het werd toch iets anders. Simpelweg omdat me dat zo, tja, zo simpel leek. Soepjes maak ik thuis ook, buiten de deur eet ik juist graag andere dingen.

Lang verhaal kort: die dagschotel was uitstekend, alleen had ik de volgende dag spijt dat ik niet ook die soep had besteld. Want hoe vaak maak ik nu helemaal zelf aspergesoep? En dat terwijl ik altijd aspergekookwater bewaar in de vriezer, dus de basis voor een puik soepje heb ik feitelijk altijd in huis. Je hebt bij aspergesoep twee basiskeuzes: of je neemt heel weinig asperges en bindt het vocht (bouillon of aspergekookwater) met bloem tot een gebonden soep, of je neemt juist een hele bos asperges en pureert die samen met vocht. Dat laatste klinkt zielig of zonde, en loopt inderdaad wat meer in de papieren, maar geeft wel een hoop smaak.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl