HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Mosselen met parmezaanse kaas en citroenroom

Geplaatst op 04/07/2023 door beaufood

Vandaag heb ik zó’n een heerlijk recept voor je! Mosselen met parmezaanse kaas en citroenroom. Romig, ziltig, fris. Deze mosselpan heeft het allemaal. We koken de mosselen in een romige saus gemaakt van room, parmezaanse kaas, citroensap, citroenrasp en verse peterselie. Serveer daar vooral knapperig brood bij om de saus mee op te dippen.. En trakteer jezelf op een glas Albariño uit Rias Biaxas! Deze wijn gaat fantastisch bij deze zomerse mosselpan. En (extra fijn tijdens warme zomerse dagen) dit eenvoudige recept staat binnen tien minuten op tafel.

Makkelijke mosselpan

Wist je dat mosselen echt bizar makkelijk te bereiden zijn? Ik hoor nog regelmatig dat mensen het toch een beetje spannend vinden (snap ik als je voor het eerst zo’n mega bak schelpen in je handen hebt) maar geloof mij, een kind kan de was doen. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen voor een bak écht verse mosselen. De mosselen spoel je even af onder de kraan en vervolgens kook je ze tot de schelpen openstaan. That’s it! Een speciale mosselpan om de mosselen in te bereiden staat leuk, maar is geen must. Je zou in principe zelfs een koekenpan kunnen gebruiken met een grote deksel erop. Het vocht wat uit de schelpen komt is al enorm smaakvol van zichzelf dus meer dan een scheut goede wijn en wat verse kruiden heb je eigenlijk niet nodig. Maar ik moet zeggen.. met deze romige citroensaus met gesmolten parmezaanse kaas til je je mosselpan wel echt naar een (heel) hoog niveau!

Geniet ervan :D

Lees verder op www.beaufood.nl