HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Siciliaanse stoof met tuinbonen, artisjok en kruidenolie (Fritedda)

Geplaatst op 01/07/2023 door beaufood

Ik kocht vorige week spontaan een hele grote zak verse biologische tuinbonen op de markt. Maar.. ik wist eigenlijk niet zo goed wat voor lekkers ik ermee kon maken. Tot ik op een fan-tas-tisch Italiaanse gerecht stuitte. Fritedda! Oftewel: een zomerse Siciliaanse stoof met tuinbonen, artisjok en kruidenolie. Heerlijk fris van smaak en bomvol goede voedingsstoffen. Het is een vegetarisch gerecht, maar de liefhebber kan er ook wat gebakken spekjes doorheen doen (de welbekende gouden combi met verse tuinbonen) of een stukje gebakken vis zoals zalm of kabeljauw. Een gepocheerd eitje is ook een dikke aanrader. Maar al met al barst deze tuinbonen stoof zó van smaak dat hij verder niets nodig heeft. Misschien wat knapperig brood om de pan mee leeg te schrapen. Oh, en zei ik al dat deze fritedda binnen 20 minuten op tafel staat? 

Siciliaanse fritedda 

Een klassieke Siciliaanse fritedda maken we met verse tuinboontjes én verse artisjokken, maar.. ik was al een half uur kwijt aan het doppen van mijn bonen en heb daarom heel lui artisjokharten uit blik gebruikt ;) Deze smaakvolle Italiaanse stoof staat binnen 20 minuten op tafel wanneer je kant en klaar gepelde tuinbonen gebruikt, maar mocht je verse tuinbonen kunnen vinden, dan raad ik je zeker aan die te gebruiken! Verse tuinboontjes hebben meer smaak en net even wat meer bite. Maar kant en klaar gedopte tuinbonen kunnen natuurlijk ook. Wat de kruidenolie betreft: sla deze zéker niet over. De frisse olie geeft de stoof net even die laatste finishing-smaak-touch. Je maakt ‘m heel easy van goede extra vierge olijfolie, verse munt en citroen.

Geniet van deze voedzame Italiaanse stoof!

Lees verder op www.beaufood.nl