HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Is gezond eten echt duurder dan ongezond eten?

Geplaatst op 04/07/2024 door fitnl

Is gezond eten nou echt duurder dan ongezonde voeding? Het is een claim die je geregeld voorbij hoort komen. In de Verenigde Staten lijkt het wel zo dat fastfood meer calorieën voor je dollar geeft dan verse producten. Maar hoe zit dit in Nederland? Ik dook de supermarkt in met een test en deel hieronder prijsontwikkeling van de afgelopen jaren.

Zijn gezonde producten veel duurder geworden?

Door inflatie als gevolg van grondstofprijzen en olie en elektra zie je dat voeding sinds 2021 met ongeveer 30% is toegenomen. Aangezien de lonen niet zoveel zijn gestegen is dit voor veel mensen een flinke domper. Gelukkig is gezonde voeding sinds 2023 niet het meest gestegen. Je ziet hieronder dat relatief ongezondere voeding net wat sneller in prijs stijgt.

Belangrijk om te weten: 80% van de producten die je in de supermarkt vindt, vallen niet binnen de schijf van vijf. Kortom, je kunt wel gezond eten met minder geld, maar je moet er meer moeite voor doen. Hieronder geef ik een voor van een prijstest.

Lees verder op www.fit.nl