HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Fashion

Sportbeha kopen? 4 handige tips

Geplaatst op 28/08/2014 door glow

Sportbeha kopen? 4 handige tips

Een goede sportbeha is een must voor een comfortabele workout. Of je nu grote of kleineboobieshebt, je kunt niet zonder! Zeker bij high impact sporten zoals hardlopen, aerobics of boksen is het dé basis om jeladieste ondersteunen. Maar hoe koop je een sportbeha? Hoe weet dat de maat goed is? En dat het allemaal fijn blijft zitten? Passen! En heel belangrijk:move it! Een goede sportbeha is een best een uitgave. Om zeker te zijn dat dit basisitem je geld waard is kun je veel meer doen dan alleen maar passen: bewegen! Denk je dat dit gek is?No worries!Er hangen geen camera's in het pashokje en niemand spiekt stiekem om het hoekje. Dus...trek verschillende modellen aan en doe dezemoves.Image title

1.Breathe

Het is lastig sporten als je onvoldoende lucht krijgt. Fijn ademen in je sportbeha is dus geen overbodige luxe. Ga stevig staan en haal een paar keer flink adem. Vul je longen volledig zodat je borstkas goed uitzet. Knelt de BH ergens? Doet het zeer of voelt het ongemakkelijk? Word je belemmerd in je ademhaling? Probeer een maatje groter!

2. Put your hands up in the air

Wanneer je de BH aan hebt breng dan een aantal keren je armen goed boven je hoofd. Piept jeboober aan de zijkant uit?No go!Dan is de BH ofwel te klein, of het model is niet voor jou geschikt.

3. Jump

Dat is namelijk wat je ook buiten of in de sportschool doet, dus waarom niet in het pashokje? Spring een aantal keren goed op en neer en kijk kritisch in de spiegel. Blijven ze op z'n plek? Oké! Gaan je borsten nog flink op en neer? Dan kun je beter een maatje kleiner pakken of een ander model proberen.

4. Move

Ben je een hardloper? Beweeg je armen dan langs je lichaam zoals bij het hardlopen. Ben je een bokser? Stoot dan een rechtse en linkse directe. Doe je aan crossfit? Doe dan een denkbeeldige pull up in de paskamer. Alleen doorbeweging kom je er achter of je de juiste BH qua model en maat te pakken hebt. Let erop of de BH nergens knelt, geen rode plekken of striemen achter laat en of allesin placeblijft.

glowmag.nl