HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

5 onmisbare aandachtspunten voor elke hardloper

Geplaatst op 23/08/2016 door glow

Hee hardloper! Vind je het ook zo heerlijk om een stuk te hard te lopen? Je vaste rondje na het werk, je wekelijkse loopgroep, een earlybird sessie rechtstreeks uit bed of een weekendrun met vrienden of vriendinnen. We kunnen het ons helemaal voorstellen! Door vaker hard te lopen werk je aan je conditie en gezondheid, good for you! Maar als je gezond wilt blijven hardlopen, of als je bijvoorbeeld vooruitgang wilt, dan is het verstandig om ook andere dingen te trainen. Welke? Deze!

1. Heupen
Je heupen zijn ontzettend belangrijk bij het hardlopen. Sterke heupen kunnen blessures voorkomen, omdat je rechter en stiller blijft tijdens het lopen. Je hebt dan voldoende kracht om netjes te blijven lopen, in plaats van dat je door gaat zakken. Dus werk aan die heupen! Met bijvoorbeeld deadlifts op 1 been of beenheffen op je zij, buik en rug. Maar ook de brug met 1 been of 2 benen maken je sterk en wat dacht je van pistol squats?

Lees verder op www.glowmagazine.nl