HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Cool down met deze tips

Geplaatst op 10/08/2017 door BetterbyGoalie

Mensen die snel en vaak kwaad worden of woedeaanvallen krijgen maken vaak  ‘denkfouten’. Denkfouten vallen te omschrijven als een irrationele en foutieve gedachtegang, de gedachten die je hebt zijn eigenlijk onlogisch. Deze denkfouten leiden vaak tot een ongepaste en soms extreme reactie op een bepaalde gebeurtenis. Hieronder volgen eerst enkele veel voorkomende denkfouten bij woede. Sta eens stil bij jezelf en kijk of je denkfouten bij jezelf kunt herkennen.

Veel voorkomende denkfouten zijn:

  • Alles persoonlijk opvatten. Het is soms makkelijk om te denken dat de wereld tegen jou is. Wat je niet altijd ziet is dat het vaak aan de omstandigheden ligt en dat het dus niks te maken heeft met jouw persoonlijk.
  • In ramp scenario’s denken. Dit komt neer op het ergste zien in een situatie. Als jou iets overkomt en je denkt gelijk: ‘Nu is mijn hele dag verpest!’ dan maak je het moeilijker voor jezelf. Probeer juist te denken in oplossingen en mogelijkheden. Heb je je trein gemist? Dit geeft je mooi tijd om dat kopje koffie te halen waar je vanmorgen geen tijd voor had.

Lees verder op www.blog/betterbygoalie.com