HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Morning! Waarom heel vroeg in de ochtend naar buiten gaan goed voor je is

Geplaatst op 12/08/2017 door BedRock

Ziet de ochtend er bij jou ongeveer zo uit? Niets meer aan doen zou ik zeggen. Een voedzaam ontbijt is natuurlijk de perfecte kickstart van de dag, en door te fietsen heb je al meteen wat beweging gehad. Maar wat ook nog eens heel goed is, is dat je al vroeg naar buiten gaat en de eerste zonnestralen meepakt.

Uit een recente studie van Amerikaanse wetenschappers blijkt dat de ochtendzon je kan helpen om je kalmer en gelukkiger te voelen, en ervoor zorgt dat je ’s nachts beter slaapt. Wie in de morgen naar buiten gaat heeft daar dus later op de dag profijt van. 

Het onderzoek

Voor de studie, die gepubliceerd is in Sleep Health – het Journal of the National Sleep Foundation – keken de wetenschappers een week lang naar 109 werknemers met normale werkuren. Wat blijkt? Degenen die waren blootgesteld aan (meer) daglicht tussen acht uur ’s ochtends en 12 uur ’s middags vielen sneller in slaap dan degenen die weinig licht zagen tijdens deze uren. Het verschil was ongeveer 45 minuten.

Lees verder op www.BedRock.nl