HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Rode wijn is goed voor de tanden

Geplaatst op 11/08/2017 door Studentist

Druivensap voorkomt gaatjes

Uit recent onderzoek van Amerikaanse wetenschappers in het tijdschrift Food Chemistry is gebleken dat rode wijn zou helpen tegen tandbederf. De druivenschil en –pitten in rode wijn bevatten namelijk hoge hoeveelheden van chemische stoffen die bacteriën tegengaan en gaatjes voorkomen. Met name de grote hoeveelheden antioxidanten in rode wijnen zouden een zeer actieve werking hebben.

 Veelvoorkomende gebitsproblemen

Driekwart van de wereldbevolking kampt met gebitsproblemen. Denk daarbij voornamelijk aan gaatjes, ontstoken tandvlees en het verlies van tanden. Deze problemen ontstaan wanneer bepaalde bacteriën zich hechten aan de tanden. De bacteriën vormen tandplaque en produceren zuur die de tanden beschadigen. De zuren tasten het tandglazuur aan en dragen bij aan de slijtage van het gebit. Onderzoek toont aan dat bacteriën zich niet aan de tanden en het speeksel kunnen hechten wanneer er rode wijn aanwezig is. Rode wijn en de extracten daarvan gaan bacteriën in de mond tegen en voorkomen de vorming van gaatjes.

Lees verder op www.blog/studentist.nl