HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Het geheim tot een gezond en gelukkig leven

Geplaatst op 12/08/2018 door BetterbyGoalie

Gezond eten volgens de richtlijnen

In Europa halen we de richtlijnen van gezondheidsorganisaties niet tot nauwelijks. Ons dieet bestaat voor een groot gedeelte uit zuivel, vlees en boter en voor maar een klein gedeelte uit groente en fruit. Nederlandse mannen eten gemiddeld 127 gram groenten en 87 gram fruit per dag. Voor vrouwen is dat 125 gram groenten en 115 gram fruit. En dat terwijl de aanbevelingen in Nederland 250 gram groenten en 200 gram fruit zijn! 

Effect van dieet

West-Europeanen krijgen vaak te veel verzadigde vetten binnen en te weinig vezels wat resulteert in overgewicht en welvaartsziekten. Wist je dat in 2016 bijna de helft (49,2%) van de Nederlandse volwassenen overgewicht had?

Waarom plantaardig eten

Plantaardig eten heeft voornamelijk gezonde onverzadigde vetten en minder verzadigde vetten. Daarnaast bevat het vaak veel vezels en komt het vaker overeen met de richtlijnen van gezondheidsorganisaties. Plantaardige producten bevatten meer nutriënten en minder kilocalorieën. Tot slot is het goed voor je cholesterol en verlaagt het het risico op coronaire hartziekten en diabetes.

Lees verder op www.HaveANiceDay.com