HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Kurkuma – waarom is dat zo gezond?

Geplaatst op 12/08/2018 door eetpaleo

Neem je een kurkuma latté, als supplement, gebruik je het in stoofschotels en andere gerechten, of zet je toch liever zo’n mooie kurkuma plant in huis? Kurkuma zie je tegenwoordig overal. Maar waarom is het eigenlijk zo populair? Ik leg je precies uit welke gezondheidsvoordelen kurkuma heeft en hoe je het gebruikt (zodat het voor jou werkt).

Waarom is kurkuma zo gezond?

Het actieve ingrediënt in de kurkuma wortel (curcuma longa) is curcumine. Curcumine wordt de laatste tijd veelvuldig onderzocht in verschillende wetenschappelijke onderzoeken, de resultaten zijn veelbelovend! Bij verschillende vormen van kanker kan kurkuma gunstige effecten hebben. Maar ook bij Alzheimer, MS, reumatische klachten en psoriasis worden positieve resultaten gezien wanneer kurkuma wordt gebruikt.

Persoonlijk vind ik dat heel indrukwekkend klinken, en dat is het natuurlijk ook. Een worteltje, gewoon uit de natuur, wat zulke grote effecten heeft. ‘Het zal dus wel goed voor je zijn’ is een gemakkelijk te trekken conclusie. Naar mijn mening is het zeker goed voor je, maar wat doet het eigenlijk in je lichaam wanneer je weinig of geen gezondheidsklachten hebt?

Best veel! Kurkuma heeft de volgende voordelen:

  • Het helpt de lever te ontgiften
  • Werkt sterk ontstekingsremmend (er wordt gezegd dat het net zo goed werkt als ontstekingsremmende medicijnen, alleen heeft kurkuma geen bijwerkingen)
  • Heeft een pijnstillende werking
  • Bevordert de wondheling

Daarnaast wordt het in de Chinese geneeskunde van oudsher gebruikt bij de behandeling van depressie.

Lees verder op EetPaleo.nl!