HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Natuurlijke beautyproducten waar je lichaam happy van wordt

Geplaatst op 08/08/2018 door eetpaleo

Dit artikel is geschreven door Veronika Mulder van Happy Skin Food. Ze vertelt je hieronder alles over haar reis naar gezonde voeding én hoe ze dat doortrekt in haar lifestyle en zelfs haar bedrijf. Want gezond eten is natuurlijk slechts het begin. Ook qua verzorgingsproducten kun je een verschil maken voor je gezondheid (en het milieu!), Veronika weet daar alles vanaf.

Veel lees plezier! Liefs, Marinka

Daar zat ik dan op een ochtend bij mijn huisarts. ‘Je schildklier werkt niet goed, je lichaam valt zichzelf aan en je darmen werken eigenlijk ook niet mee.’ Ik kreeg een potje medicijnen in mijn handen gedrukt en de huisarts wenste me nog veel succes. ‘Het zou nu wel beter met me gaan.’ Eenmaal thuis snapte ik eigenlijk nog steeds niet wat er nou aan de hand was. Ik at toch gezond? Veel vezels, fruit, yoghurt, soja. Waarom voel ik me dan zo ziek?

Braaf begon ik met het innemen van mijn medicatie. Na 2 maanden moest ik weer naar de huisarts voor een update. ‘Je bloedwaardes zijn nog slechter geworden. Je krijgt een hogere dosering.’ Een beetje beduusd ging ik weer naar huis en begon ik met de nieuwe hoeveelheid medicatie. Ook had ik extra vezels gekregen voor mijn darmen. Dat zou deze keer zeker vast wel helpen.

Niet dus. Na 3 weken op dit nieuwe regime voelde ik mij zo slecht dat ik huilend de huisarts opbelde. Ik had enorm veel pijn in mijn lichaam, kon niet meer liggen of zitten, vergat alles, was enorm aangekomen en lekker slapen had ik al weken niet meer gedaan. Ik wist niet meer wat te doen. Help me! Het antwoord: ‘Ja dat kan gebeuren. Maar dat hoort er nou eenmaal bij.’

Thank you Einstein

Verbijsterd en een soort van in de steek gelaten, hing ik de telefoon op. En nu? Was dit dan echt hoe de rest van mijn leven eruit zou zien? Ik was nog niet eens 30! Hoorde dit er dan echt allemaal bij?! Toen kreeg ik zo’n lichtbol momentje. Je weet wel, dat alles in slow motion gaat en je ineens een fantastische ingeving krijgt. Zo’n Einstein moment. Zou ik het dan misschien allemaal met mijn voeding kunnen oplossen? Gewoon ‘even’ mijn levensstijl omgooien! Dat doen toch heel veel mensen? Dan moet mij dat ook lukken! Het zal me op z’n minst wat meer energie geven. Toch?

Na heel veel googlen, lezen, boeken kopen, in de rondte vragen en webinars en seminars volgen, was ik eruit. Ik ga Paleo volgen, of eten, of doen. Of ja hoe zeg je dat nou eigenlijk. Ik was er in die ‘studie’ weken achter gekomen dat zuivel een no go was voor mijn schildklier (en huid en darmen). Gluten? Allemaal het raam uit! En soja? Holy moly! Dat was pas echt de boosdoener! Met een brok in mijn keel nam ik afscheid van mijn perzik soja kwark en ging ik op zoek naar iemand die me verder kon helpen in deze nieuwe levensstijl.

Veronika Happy Skin Food

Eet jij geen brood in de ochtend? Maar wat eet je dan?

Na weer een hele dag het internet afstruinen, kwam ik bij EetPaleo terecht. Ik kocht meteen een aantal boeken ter inspiratie en ging ermee aan de slag. Mensen in mij omgeving begrepen nog steeds niet helemaal waarmee ik bezig was. En ik kreeg vaak verbaasde gezichten als ik vertelde wat ik wel en niet at. ‘Maar wat kan je dan nog wél eten? Zo blijft er toch niks over!’ Of: ‘Eet jij geen brood in de ochtend? Maar wat eet je dan?’ Ik vond deze vragen en aparte blikken af en toe wel moeilijk, maar vastbesloten ging ik door met ‘mijn plan’. Dit ‘plan’ was om mijn lichaam weer on top te krijgen. Om van die vervelende medicatie af te komen, of op z’n minst de dosis te verminderen, en om weer fit, healthy & happy te worden.

‘Let food be thy medicine and medicine be thy food’

Dit lukte. Binnen een maand na omgooien van mijn levensstijl zaten mijn bloedwaardes in de groene zone, had ik geen pijn meer, kon ik weer focussen en… kon ik van mijn medicatie af! Yihaaaa! De artsen waren erg verbaasd en er werd een beetje met een schuin oog naar mijn verhaal gekeken. Maar ik was zo blij! Het maakte mij niet meer uit wat anderen van mijn nieuwe levensstijl vonden. Hippocrates zei ooit: ‘Let food be thy medicine and medicine be thy food.’ Nou, dat was volgens mij wel gelukt. I did it! Ik was klaar voor de volgende stap: deze ommezwaai doorvoeren in de rest van mijn leven.

Helemaal ‘naked’

Want ja, ik hield van een lekker crèmetje, parfummetje en make-up. Als schoonheidsspecialiste zat dat er dagelijks ingebakken. Maar nu ik zo lekker bezig was met mijn gezondheid, wilde ik dit op alle vlakken doorvoeren. Ook met op het gebied van cosmetica. Na alle crèmes en potjes binnenstebuiten te hebben gekeerd, moest daar dus ook de bezem doorheen. Alles ging radicaal de deur uit. Als een tiener met liefdesverdriet liep ik mijn huis door en gooide ik alles met pijn in mijn hart weg.

Lees verder op EetPaleo.nl!