HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Persoonlijke update: hoe gaat het nu met de jongetjes en de werk privé balans?

Geplaatst op 16/08/2018 door UitPaulinesKeuken

Slaap kindje slaap
Lasse is altijd een goede slaper geweest. Die slaapt lekker in zijn bed, in de wagen en zelfs midden in een restaurant. Merlijn wil graag alles meemaken (helemaal niet herkenbaar haha) en slaapt dus niet zo goed op locatie. Tijdens onze vakantie hebben we Merlijn gecoacht door middel van de “Slaap kindje slaap” methode. Deze tip kregen we van een ouder op het kinderdagverblijf en het werkte perfect. Het is de bedoeling dat je de baby gecontroleerd laat huilen (iets wat mijn moederhart niet aankan). Het aantal minuten verhoog je dan steeds. Iedere keer als je naar hem toegaat zeg je hetzelfde en herhaal je dezelfde handelingen. Na 3 dagen sliep Merlijn door en had hij ook minder moeite met in slaap komen. Zo’n enorme overwinning, er valt echt een last van mijn schouders. Het gaat niet iedere avond goed en hij wordt ook echt nog wel eens wakker ‘s nachts, maar niet meer 8 x op een nacht.

Baby’s worden ziek
Op internet had ik al veel gelezen over baby’s die vaak ziek zijn. Ook hoor ik de mommy bloggers er vaak over. En ook wij komen niet ongeschonden uit de strijd. Sinds ze naar de crèche gaan, zijn ze allebei non stop verkouden en wordt er heel wat afgehoest. Zo gek, tijdens onze vakantie had Merlijn nergens last van. Hij is een week weer terug op het kinderdagverblijf en heeft meteen de Hand Voet Mond ziekte te pakken. Lasse heeft de waterpokken al gehad. Zo zielig voor de jongetjes. Ik vind het bijzonder dat je dat als moeder direct aanvoelt. Ik merk het meteen als hij niet in zijn hum is. Het voordeel is dat ze vaak heel snel weer beter zijn. Na 2 dagen voelen ze zich vaak alweer wat fitter.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl