HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Supersets in jouw Fitness Training. Wat en Waarom?

Geplaatst op 16/08/2018 door optimavita

Wat zijn supersets

Bij een ‘normale’ manier van krachttraining, neem je rust na iedere set die je hebt uitgevoerd. Bij supersets doe je twee (of meer!) verschillende oefeningen direct achter elkaar aan, zonder rust te nemen. Je kunt deze manier van training gebruiken om een bepaalde spiergroep extra uit te putten of om de intensiteit van je training te vergroten.

Voorbeelden van supersets Supersets kun je op verschillende manieren doen. Hieronder een aantal voorbeelden waarvan ik weet dat ze vaak gebruikt worden: Supersets met verschillende spiergroepen: Deze vorm gebruik ik het vaakst. Je doet dan bijvoorbeeld een oefening voor de borst voor 15 herhalingen en direct daarna een oefening voor de rug voor 15 herhalingen. Vervolgens ga je weer terug naar de oefening voor de borst etc. Net zo lang tot je beide oefeningen 3-4 sets hebt gedaan. Je kunt bijvoorbeeld een Dumbell Fly of een Chest Press combineren met een Deadrow of een Lat Pulldown. Dit kun je met alle spiergroepen doen. Ik doe bijvoorbeeld ook wel eens Lunges (benen) en direct daarna Dips (triceps en borst).

Lees verder op www.Optimavita.nl