HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Waarom we allemaal authentiek willen zijn (en hoe je het wordt)

Geplaatst op 12/08/2018 door BedRock

Onze zoektocht naar authenticiteit is misschien wel de grootste erfenis van de hippies, schreef dagblad Trouw recent. Voor de vrije geesten van de jaren zestig en zeventig was authenticiteit namelijk het hoogste ideaal. In de sixties was die zoektocht nauw verbonden met het ontwikkelen van een spiritueel bewustzijn (al dan niet onder de invloed van geestverruimende middelen). Voor het eerst was er volop aandacht voor oosterse religies en rituelen.

Inmiddels zijn mindfulness, yoga en meditatie alom vertegenwoordigd in de westerse cultuur. En ook willen we massaal authentiek en ‘onszelf’ zijn. Maar wat is authenticiteit eigenlijk? En waarom is het belangrijk?

Wat is het?

Authenticiteit is de mate waarin iemand trouw is aan zijn eigen persoonlijkheid, geest of karakter, ondanks externe impulsen. Vaak wordt authenticiteit daarom verbonden met het overschrijden van culturele normen. Niet zelden zijn de meest authentieke mensen ook de heel markante personen. Mensen die niet in een keurslijf passen. Kunstenaars, buitenbeentjes, artiesten en creatievelingen.

Lees verder op www.BedRock.nl