HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Yoga voor een sterke en soepele rug

Geplaatst op 20/08/2018 door BetterbyGoalie

Wat is de kathouding?

Dit is een basishouding; een balansoefening op handen en knieën. In yogajargon heet deze houding “Utthita Chakravakasana”. Utthita betekent strekken en Chakravakasana staat voor kat. Deze asana wordt ook wel de ‘kat-koehouding’ genoemd. Omdat de rug eerst bol (kat) en vervolgens hol (koe) wordt gemaakt op de ademhaling. En daar ligt ook de kracht in deze asana. Door ritmisch op de in- en uitademhaling te bewegen, kan je deze houding het best tot zijn recht laten komen en het lichaam trainen.

Wat is het effect van de kat/koe houding?
Deze asana vergroot de flexibiliteit en soepelheid van de rug, strekt ook de spieren in de armen en benen, en maakt de heupen en buikspieren sterker. Het is een actieve basishouding die op de ademhaling wordt gedaan. Door de rug bol en vervolgens hol te maken benadruk je de natuurlijke kromming van de ruggengraat en verlicht je met name eventuele spanning in de onderrug, schouders en nek. Daarbij is het van belang rustig in- en uit te ademen door de neus. Een gehaaste ademhaling zorgt voor spanning in het lichaam en heeft een tegeneffect. 

Lees verder op www.Haveaniceday.com