HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

De laatste loodjes

Geplaatst op 08/08/2019 door eatrunlove


Yes, morgen gaat hij komen

De dag voor mijn uitgerekende datum. Zowel mijn vriend als ik zijn op onze uitgerekende datum geboren, dus het leek ons extra bijzonder als onze kleine man ook op de uitgerekende datum zou komen. Helaas verstreek de dag en gebeurde er niks. Toch wel een kleine bummer.

Kan je alsjeblieft even rustig zijn in mijn buik

Ik weet natuurlijk helemaal niet wat normaal is, maar ik heb het gevoel dat ik een enorm bewegelijke baby heb. Toen hij wat meer ruimte had, ging mijn buik alle kanten op. Maar nog steeds laat hij me niet met rust en is hij heel actief. De verloskundige vindt het goed. Ik daarom ook. Maar soms zou ik willen dat hij iets rustiger is: mijn ribben doen zeer, er steken allemaal ledematen uit mijn buik en de druk op mijn blaas is enorm.

Maak me nou niet aan het lachen 

Die blaas ja, die heeft het zwaar te verduren. Ik had al een kleine blaas (als ik mijn vriendinnen moeten geloven), maar nu tijdens mijn zwangerschap moet ik helemaal elke vijf minuten naar het toilet voor een druppeltje. En ik schaam me stiekem een beetje om het te zeggen – ook al schijnt het heel normaal te zijn – maar als ik hard moet lachen, of moet niezen moet ik oppassen dat ik geen urine verlies. De laatste paar weken is het het ergste en wil ik eigenlijk niet dat ik de slappe lach krijgt want dan is het raak.

Lees verder op www.eatrunlove.nl