HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Hoe vaak moet je trainen voor het beste resultaat?

Geplaatst op 09/08/2019 door followfitgirls

Trainen voor het beste resultaat

Om de vraag ‘Hoe vaak moet je trainen voor het beste resultaat’ te beantwoorden spelen 2 factoren een belangrijke rol:

1. Je uitgangspunt

Hoe oud ben je? Ren je met gemak 5 trappen op of ben je na 5 treden al buiten adem? Haal je regelmatig een bak friet bij de snackbar om de hoek of staat er elke avond een gezonde maaltijd voor je neus? Kortom, wat is je uitgangspunt.

2. Je doel

Welk doel heb je voor ogen: wil je afvallen, spiermassa opbouwen, sterker worden, je conditie verbeteren of wil je op je huidige niveau blijven? Trainen omdat je het gewoon leuk vindt is natuurlijk ook een fantastisch doel. Zo train ik zelf voor spiermassa en kracht, maar zeker ook omdat ik er ontzettend blij van word.

Hoe vaak moet je trainen?

Het aantal trainingen per week hangt af van je doel. Nu zijn we allemaal uniek en daarom is er niet 1 standaard ‘trainingsregel’ dat op ons allemaal van toepassing is. Onderstaande trainingen kun je als basis gebruiken en aanpassen op jouw persoonlijke situatie. Het belangrijkste is dat je doet wat goed voor jou is en bij je past.

Lees verder op www.followfitgirls.com