HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Nieuw onderzoek: word je dikker van pindakaas?

Geplaatst op 07/08/2019 door fitnl


Aanleiding onderzoek

Uit eerder onderzoek blijkt dat wanneer getrainde personen extra calorieën in de vorm van (whey)eiwitten aten, ze niet in gewicht of vet aankwamen [4,5]. Terwijl van een verhoogde calorie-inname middels voornamelijk koolhydraten of vetten bekend is dat dit wél tot meer gewicht en vetmassa leidt [2].

De onderzoekers van deze nieuwe studie waren benieuwd wat er zou gebeuren wanneer een groep getrainde mannen en vrouwen gedurende 4 weken een overdaad zouden nuttigen aan een ander populair voedingsmiddel onder sporters: pindakaas.

Het doel van dit nieuwe onderzoek was vaststellen wat de effecten zijn op de lichaamsverhoudingen; daarmee wordt gedoeld op het gewicht, vetpercentage, de vetvrije massa en het vochtgehalte.

Het onderzoek

Aan de studie deden 17 gezonde, getrainde mannen en vrouwen mee. Voor en na de onderzoeksperiode van 4 weken werden hun lichaamsverhoudingen gemeten. In de twee weken voor de studie hielden de deelnemers een voedingsdagboek bij via MyFitnessPal. Dit om hun reguliere voedingspatroon en calorie-inname vast te stellen. Tijdens de onderzoeksperiode werd hen gevraagd 5 potten pindakaas van 450 gram per stuk te eten. Dit dus náást hun reguliere voedingspatroon en calorie-inname.

Lees verder op www.fit.nl