HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Helpt meer bewegen om minder te eten?

Geplaatst op 04/08/2020 door fitnl

Dat je met veel beweging meer calorieën verbrandt is voor niemand meer een nieuwtje. Maar wist je dat een inactieve leefstijl er ook voor kan zorgen dat je honger- en verzadigingssysteem verstoord raken? Hierdoor geeft het lichaam minder goed aan of het genoeg heeft gehad, wat het risico op overgewicht vergroot. Hoe de vork in de steel zit lees je in dit artikel.

Weinig beweging verhoogt het risico op overeten

Uit steeds meer studies, waaronder een recente meta-analyse, komt naar voren dat een inactieve leefstijl het risico verhoogt op een positieve energiebalans [1].

Dit klinkt als een hele grote open deur. Immers: als je weinig beweegt is je energiegebruik vaak heel laag. Vrij logisch dat je makkelijk meer calorieën eet en aankomt in gewicht.

Dat klopt, maar heb je je wel eens afgevraagd waarom ons lichaam hier niet voor compenseert? Oftewel, waardoor zit je niet sneller vol als je weinig beweegt? En hoe kan het dat actievelingen relatief gezien vaker minder eten ten opzichte van mensen die weinig bewegen? Dat leg ik hieronder uit.

Lees verder op www.fit.nl