HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Hoe weet je als dove ouder of je kind astma heeft?

Geplaatst op 17/08/2020 door love2bemama

Hoe weet je als ouder of je kind astma heeft? Of je nou doof of horend bent; heel veel ouders, doof of horend, hebben dit vast meegemaakt! Naar wat ik begrepen heb, is dat peuterastma vaak voorkomt. Maar hoe weten wij wanneer onze oudste last heeft van benauwdheid? Als wij niet kunnen horen dat zijn ademhaling piept. Hoe ik dit allemaal ervaar en aanpak, vertel ik in deze blog. 

Voor het eerst benauwd

Toen Jake, onze oudste, nog geen anderhalf jaar was, werd hij voor het eerst benauwd. Dat vergeet ik nooit meer, het was een enge gebeurtenis. Op een late avond lag Jake maar te woelen in zijn bed. Hij huilde soms om vervolgens weer in slaap te vallen. Dus hebben we hem bij ons op de bank gelegd, misschien last van een nachtmerrie, dachten we. Maar hij werd maar niet rustiger en toen zagen wij dat zijn rug hard op en neer bewoog. We vonden dat eng, wat is er toch gebeurd? Dus vroeg ik mijn ouders te komen, ik ben dankbaar dat ze altijd snel reageren als ik ze app. Wanneer ze bij Jake waren, hoorden ze zijn ademhaling piepen. Dat is dus hoe wij erachter gekomen waren wat hij had, zodat we met Jake naar de Eerste Hulp konden gaan (nadat mijn ouders gebeld hebben met de huisarts). 

Lees verder op www.love2bemama.com