HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Rouwen om het verlies van je baan

Geplaatst op 04/08/2020 door NiceDay

“Het voelt net alsof we de begrafenis van onze baan hebben gehad”, appte een vriend mij na een laatste groepssessie met onze manager, ter afscheid van onze baan in de vliegwereld. 

Nog geen jaar eerder waren we vol energie en overgave begonnen met onze cursus tot cabin attendant. Er ging een wereld voor ons open. Passagiers vanuit de hele wereld deden hun verhaal bij ons: van vluchtelingen uit Myanmar tot toeristen op weg naar Rio de Janeiro. Aan boord was je oppas, dokter, politieagent, serveerster en psycholoog ineen. De ene week zat je aan het ontbijt in Bergen, de andere dag liep je een halve marathon in Lima en weer een andere dag spotte je walvissen in Panama. En dan opeens zet corona de wereld stil, zit je thuis en hoor je dat je je baan kwijt bent. Het appje van mijn vriend en collega zette mij aan het denken. Wanneer je iemand verliest, volgt er een rouwproces. Hoewel het verlies van een geliefde veel scherper is dan het verlies van een baan, is er ook bij het laatste sprake een rouwproces. De opmerking dat wij zojuist onze baan hadden begraven, kwam dan ook van binnenuit.

Lees verder op www.HaveANiceDay.com