HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

De manier waarop je gemotiveerd bent heeft veel invloed op hoeveel cravings je ervaart

Geplaatst op 05/08/2021 door fitnl

Misschien herken jij jezelf in de onderstaande afbeelding. Als iemand die wil afvallen of als coach die mensen hiermee helpt. Het dagelijks weerstaan van al die lekkere verleidingen is een grote uitdaging. Jij bent heus niet de enige. 

Je ziet iemand voor je die struggelt met het weerstaan van verleidingen en veel zelfbeheersing (zelfcontrole) op moet brengen om deze continu te weerstaan.

Zoals je weet gaat dit vaak een tijdje goed, totdat diegene het niet meer volhoudt. Dan gaat de hele reep chocola toch in tien minuten in één ruk op.

In de praktijk zien we dat nog te vaak het zogenaamde ‘what the hell-effect’ optreedt; gedachten als: “Nu maakt het toch niet meer uit” komen op nadat de chocoladereep eenmaal is aangebroken en het hek is van de dam. Wat kan leiden tot een eetbui en een terugval in oude gewoontes.

En dan?
Eén of twee dagen later pakt diegene de draad weer op. Dit gaat een aantal dagen volgens plan, totdat een week later de bovenstaande vicieuze cirkel zich opnieuw herhaalt.

Lees verder op www.fit.nl